HTML

Norbi? Bekaphassa

A klasszikus kövér csávó ledobja magáról Jabba-t és közben téged is kioszt!

Friss topikok

  • Noisy Suzy: Gratulálok! Ha már említetted, van tipped jó protein szeletre? Vagy már volt ilyesmiről poszt? (2013.08.20. 15:20) te ez a csávó lassan elkopik...
  • Egyrekissebbvagyok: @Noisy Suzy: Na végre nem csak az ismerősök olvasnak:D és értékelik a humorom:D egy olvasóval neke... (2013.08.19. 18:50) A változás
  • PetraésLily: Csak most kezdtelek el olvasni, de eddig tetszik, plane hogy ram is fer:) Az en kifogasom, hogy: n... (2013.06.19. 09:57) Kifogás...

Testmozgás

2013.06.27. 14:46 Egyrekissebbvagyok

Az kell! Ebben szerintem minden fogyással, diétázással foglalkozó egyén vagy szakember is egyetért. Persze tök jó lenne az ágyban fekve izmosodni és fogyni de ez nem Alíz csodaországa! Lehet fogyni a puszta kalória deficittel tehát azzal hogy kevesebb kalóriát viszel be mint amennyit a tested a napi tevékenységhez elfogyaszt. Ez a tipikus titkárnő fogyókúra amitől egy ruhamérettel kisebben lesz ugyanolyan elkúrt narancsbőrös segged! Azért fontos mozogni mert azon kívül, hogy több kalóriát égetsz, és endorfint termelsz meg javítja a keringésed fejleszti az izmaidat amik meghatározzák a külalakodat és ha úgy alakul, hogy lefaragod magadról a bálnajelmezt (lefogyod a zsírt) akkor az izmosságtól fogsz jól kinézni és nemcsak egy üres tejeszacskóba dugott ropinak. 

Gyakorlatilag mindegy mit mozogsz, csak csináld! Intenzíven a saját képességeidhez képest a pulzusszámra figyelve! Ha te csak futni, úszni, biciklizni, görkorizni akarsz legyen! Csak figyelj arra, hogy az intenzitás magas legyen de ne túl magas mert ha a zsírégetés a célod akkor az ideális intenzitás az az amikor lihegsz izzadsz de nem annyira, hogy még ne tudj összefüggően beszélni! Ezalatt az intenzitàs allatt kummantás, e-fölött meg erőnléti edzés, amivel jót teszel a keringésednek a tüdődnek de zsírégetésre nem jó! Tehát ha nem akarsz 120 kilósan maratont futni akkor ezt ne erőltesd mert semmi értelme. 

Ha súlyzózni is hajlandó vagy azzal kicsit el tudsz spórolni a futógépezésből ugyanis a súlyzós edzéssel a véredben és a májadban elraktározott tápanyagokat el tudod égetni és mikor ráállsz a futópadra vagy a biciklire ülsz rögtön elkezdesz zsírt égetni, míg ha csak futsz vagy biciklizel úgy kb. az első félóra a raktározott tápanyagot használja és utána használod a zsírt. A súlyzózással még az integető izmot is meg tudod előzni és a kötényhas díjat se neked ítélik a kerületben;)

A súlyzózást amúgy én egy 10 perc bemelegítő biciklivel kezdem, hogy felnyomjam vele a pulzusom utána pedig átmozgató gimnasztika, tudod a tesiórás karhajlítás hajolgatás vállkörzés ilyesmi, ezután nekimegyek a vasaknak. Az elején érdemes teljes testes edzéseket csinálni tehát fentről lefele minden nagy izmot 1-2 gyakorlattal megmozgatni kis súlyokkal, csak hogy szokják a törődést te meg megtanuld a gyakorlatokat. Fontos hogy a súlyzózás akkor jó ha lassan kontrollált mozdulatokkal megy végbe Tehát nem csapkodsz mint valami kattant csirke! Ha a teljes testes edzésekkel úgy érzed pár hét után képbe kerültél lehet izomcsoportonként izolálni az edzéseket és mondjuk 2 nagy izomcsoportot edzel 4-5 gyakorlattal per izomcsoport. Tehát mondjuk mell-kar nap 4-4 gyakorlattal utána 40-45 perc futógépezés. Aztán váll-hát nap, aztán has-láb. Ezt lehet máshogy is kombinálni én egyenlőre így szoktam. 

Nem írok gyakorlatokat, ismétlés számokat mert nem vagyok képzett edző, ezt mindenki derítse ki magának, fizessen edzőt, olvasson utána (body.builder.hu, biotechusa.hu) és egyéb kismillió oldal, okostelefon alkalmazás, vagy odamész a konditeremben egy nagydarab mókushoz akinek nincs a vérszomj az arcára írva és megkérdezed hogy mit hogy érdemes. Hidd el a 99%-uk szívesen segít.

Tehát gyerekek menjetek el mozogni, kellemes idő van, jobban fogod érezni magad utána, fogyni is fogsz, tényleg egészséges. Mondom ezt én teljesen őszintén, én aki az országos lustasági ranglistát évek óta vezettem:D 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://norbibekaphassa.blog.hu/api/trackback/id/tr785377251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása